- Hybrid event
- Online event
- Physical event

19. October 2021

Time
Duration
Content
8:30 - 9:00
30 min
Registration
9:00 - 9:10
10 min
Opening statement
ICLEI Europe and the European Environment Agency
9:10 - 9:25
15 min
Welcome by the City of Malmö
Simon Chrisander, Deputy Mayor, City of Malmö
9:25 - 10:45
80 min
OPENING PLENARY
Implementation of the EU adaptation strategy and Covid-19 recovery
Speakers
Simon Chrisander, Deputy Mayor, City of Malmö
10:45 - 11:15
30 min
MARKETPLACE / COFFEE BREAK
11:15 - 12:45
90 min
Place-based action for more equitable climate resilience
Organised by
ICLEI Europe, Centre on Climate Change (CMCC), and European Topic Centre on Climate Change Impacts, Vulnerability and Adaptation (ETC/CCA)
Speakers
Ruth Wolstenholme, Managing director at Sniffer Maria Sitzoglou, Participatory planning expert and former Deputy Chief Resilience Officer at City of Thessaloniki Iva Bedenko, Architect, Office of Strategic Planning at City of Zagreb
Future-proofing Europe’s Building Stock: Climate, Social & Material Resilience
Organised by
ICLEI Europe
Towards a resilient recovery
Organised by
Resilient Cities Network and ICLEI Europe
Speakers
Prof. Dr. Reimund Schwarze (UFZ, Germany) and Dr. O. Sushchenko (UNDP, Ukraine) Alice Reeves, Deputy CRO, Greater London Authority Lenio Myrivili, Chief Resilient Officer, Athens
12:45 - 14:00
75 min
LUNCH BREAK
14:00 - 15:30
90 min
Ecosystem restoration - nexus biodiversity and climate resilience
Organised by
NetworkNature
Speakers
Fernando Louro Alves, Forestry Advisor, Municipality of Lisbon
Disaster Risk Reductions: Thinking about Present and Dreaming about Future
Organised by
United Nations Development Programme (UNDP)
Speakers
Ephrat Yovel, Maiami, Florida (USA) /UNDP/Counterpoint Oksana Udovyk, Head of Experimentation, UNDP Accelerator Lab Oleksiy Pyrikov, Environmental Specialist, UNDP Recovery and Peacebuilding Programme
Innovative financing solutions for green and resilient cities
Organised by
ICLEI Europe
Speakers
Matt Ellis, Greater Manchester Combined Authority Stella Psaropoulou, City of Thessaloniki
15:30 - 17:30
120 min
SITE VISITS
19:00 - open
COCKTAIL RECEPTION

20. October 2021

9:30 - 9:45
15 min
WELCOME
9:45 - 11:45
120 min
Boosting the Impact of Nature-Based Solutions for Resilient Cities and Ecosystems
Organised by
CLEVER Cities, Connecting Nature and European Environment Agency
Speakers
Gillian Dick, Spatial Planning Manager – Research & Development, Glasgow City Council, partner in the Connecting Nature project Nicola Murphy-Evans, City of London, partner in the CLEVER Cities project Luis Tejero, Coordinator of Climate Change Programs, Madrid City Council, partner in the CLEVER Cities project Aleksandra Kazmierczak, Expert - Climate change and human health, European Environment Agency
WORKSHOP: Adaptation planning for smaller and medium-sized cities
Organised by
Nordic Urban Resilient Institute (NURI) and Birgit Georgi
A holistic approach towards climate neutrality: Integrating climate change mitigation & adaptation
11:45 - 13:00
75 min
MARKETPLACE
Exhibitors
LIFE Programme Science for Environment Policy
13:00 - 14:00
60 min
LUNCH BREAK
14:00 - 16:00
120 min
The revolution of data in integrated climate strategies
Organised by
ICLEI Europe
Speakers
Lina Liakou, Director of the Resilient Cities Network Rasmus Reh, Miljøpunkt Amager, Copenhagen (Denmark) Eleftheria Alexandri, City of Athens Christopher Bian, Software Engineer, Google EIE
WORKSHOP: Building resilience in historic areas – a disaster risk management framework
Organised by
ICLEI Europe
Speakers
Daniel Lückerath, Project Manager, Fraunhofer, Sankt Augustin, Germany Katharina Milde, Fraunhofer, Sankt Augustin, Germany Saioa Zorita Castresana, Researcher at the Environment and Sustainability Area, Tecnalia Uta Mense, City of Hamburg
16:00 - 16:30
30 min
MARKETPLACE / COFFEE BREAK
16:30 - 17:30
60 min
CLOSING PLENARY